VITTRA!         född: 030819

                                                                         
                          

 

Vittra är en liten tuffing, vilket man kan förstå efter att ha haft en rottis till "mamma". Hon är en bestämd Siberian Husky tik som lyder när det finns godis i närheten annars när det passar henne.                                    

Vi hade sedan innan bestämt oss för att vi skulle ha ytterligare en hund, men vi skulle vänta tills vi hade skaffat hus. När vi sedan, sommaren 2003, bestämt oss för ett hus, kom genast tanken "vi kan ju skaffa en hund till nu". Kenneth ville absolut ha en Siberian Husky eftersom de är så vackra. Men det var ju såklart jag som fick ringa runt till olika uppfödare, läsa böcker och se filmer för att få så mycket fakta som möjligt  om rasen. Frågan var "skulle vi klara en sådan  energisk ras"?

Vi bestämde oss för att åka upp till Lorendale´s kennel för att få en uppfattning om hur rasen betedde sig. Vi var egentligen inte ute efter att skaffa valp riktigt än, då vi inte skulle flytta förrän december. Men efter ett långt besök på kenneln var det ju kört, vi var helt sålda.Vi ordnade med semester och sen fick Vittra följa med mig till kontoret tills vi flyttat och kommit på plats i huset.

Vittra= Vildvittrorna i Ronja Rövardotter, passar verkligen till namnet!                                  

Vittras favorit syssla är att springa i 190 i trädgården och hon älskar att pussa alla hon träffar! Vittra är oxå en väldigt feminim tik vilket märks mycket, hon äter väldigt långsamt &njuter verkligen av maten, hon ligger ofta med framtassarna i kors, hon brukar sitta på vårt agility hinder A:et som en drottning mm.